Tóth Boglárka biológus, táplálkozási tanácsadó

Házi tejmentes totukrém (TEJFÖL) készítése!

Az utóbbi posztokban írtunk nektek a Toturól (tojástúróról), hogy mik az előnyei és hogyan is tudjátok elkészíteni akár otthon is.
Számos felhasználási módjai közül Enci már írt az egyikről, a totus kőrözöttről, én most a totuból készült tejfölt fogom bemutatni, hogy hogyan is tudjátok elkészíteni magatoknak otthon. 🙂
A Totukrém elkészítéséhez szükség van totu túróra, hiszen ez lesz a kiinduló alapanyagunk. (a receptet korábbi posztban találjátok, de pár szóban leírom gyorsan)

Totu túró elkészítéséhez szükséges:

  • 5 M-es tojásfehérje
  • 1 teáskanál só (parajdi, himalája, kősó, tengeri só)
  • 3 evőkanál bio citromlé
  • 10 gramm kókuszolaj

Csak keverjük össze az alapanyagokat, öntsük forrásban lévő vízbe, főzzük amíg túró állagra össze nem áll, majd csepegtessük le jó alaposan!

És akkor a belőle készült tejföl:

Ha tejfölt szeretnénk a túróból, ne csepegtessük le túlságosan, hogy krémes állagú maradjon és ne legyen száraz. Egy kis levet adhatunk hozzá (úgy érzésből) amiben főtt, plusz 1 evőkanál kókuszzsírt, majd turmixoljuk össze. Ha valaki kicsit folyósabban szereti, akkor lehet még hozzáadni a főzőléből. Ízlés szerint sóval és citromlével lehet ízesíteni. 🙂

Arányaiban nézve 5 tojásfehérjéből 1,5-2 dl tejföl készíthető, mely hűtőben pár napig eláll. Tökéletes valódi tejföl helyettesítő, próbáljátok ki Ti is és írjátok meg nekünk a tapasztalatokat! 🙂

A BodyWakes Foodnál kizárólag tej, szója, glutén, cukor, tartósítószer és adalékanyag mentesen főzünk, ajánlom figyelmetekbe az étlapokat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!