Lazac – Egy gyors és könnyű recept, szénhidrát típusúaknak ;)

Az egyik legkedveltebb és legfinomabb húsú halak egyike a lazac. Számos jótékony hatása ismert, ráadásul amennyire egészséges, olyan könnyű elkészíteni is!

A lazac vöröses-rózsaszín színét az astaxantin nevezetű festékanyag adja, mely az egyik legkiválóbb antioxidáns. Szuperkarotinoid (színanyag), mely nem csak hatékonyabb, mint a béta-karotin, de segít a ráncok, a bőrszárazság csökkentésében. Az astaxantin kiváló antioxidáns, védi a szemet és az agyat az oxidatív stressztől, hatékony szabadgyök megkötő és állóképesség javító. Jelentősen csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérjék szintjét és kiváló omega 3 forrás. A lazac rendszeres fogyasztása ennek megfelelően – jótékony hatással van a géneket hordozó DNS-re, a koszorúér betegségekre, szív és érrendszerre.

Egy gyors és könnyű recept, szénhidrát típusúaknak 😉

800 kcal

A barna rizst kétszeres mennyiségű vízben 1 óra alatt főzzük puhára. A lazacot ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és süssük meg a kókuszzsíron. A sárgarépát gyaluljuk vékonyra, hagymát vágjuk fel, pici olívaolajjal locsoljuk meg, sózzuk. A halat a rizzsel, salátával fogyasszuk.

Kiváló fehérje és omega 3 forrás, elsősorban fehérje típusoknak ajánljuk fogyasztását, de szénhidrát típusoknak is kiváló, főként ezzel a recepttel 🙂

Tovább a blogra »