Olyan többszörösen telítetlen zsírsav, melyet a szervezet nem képes előállítani, így kívülről kell pótolnunk. Számos jótékony hatása ismert, ezekből válogattunk össze nektek párat.
Jelentős mennyiségben tengeri halakban fordulnak elő, de más élelmiszerekben is megtalálhatók: Lazac, hering, makréla, szardella, szardínia, tojás sárgája, avokádó, brokkoli, kelbimbó, lenmag.
Nagybátyám egyik kedvenc reggelijét képzi a nyers füstölt lazac kenyérrel és zöldségekkel.
Én személy szerint ódzkodom a nyers húsoktól, (biológusi ártalom) de olyan praktikus kiszerelésben lehet kapni ezeket a hajszálvékony lazac szeleteket, hogy mindenképpen ki akartam találni ennek a számomra is elfogyasztható változatát 🙂
Serpenyőben átsütöttem mind két oldalát és az előre megsütött glutén mentes kenyeremre helyeztem, minden zsiradék nélkül. Ennek a lazacnak elég magas a zsírtartalma így a sütés során nem is bántam, ha veszít a zsírtartalmából, de végül tökéletes lett a kenyerem és a zöldségek mellé! Egyszerű, gyors, egészséges és ízletes étel akár reggelire, akár vacsorára!
A lazac nem csak finom, de egészséges is, kiváló omega 3 forrás, melynek számos jótékony hatása ismert. Aki szereti, az fogyassza hát rendszeresen, próbáljátok ki ezt a verziót is, Nekem az egyik kedvencem lett 😉