Tóth Boglárka biológus, táplálkozási tanácsadó

Tenger gyümölcsei fokhagymával és rizstésztával

Sajnos nagyon kevés tengeri halat és puhatestűt fogyasztunk mi Magyarok, annak ellenére hogy nagyon egészségesek és táplálóak. Egyrészt a bennük található fehérjék miatt, melynek magas a kollagén tartalma, másrészt a vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt. Nagyon jó cink, réz, mangán, Omega3, jód, B,-D,- és A-vitamin források, melyekből nagyon keveset viszünk be. 

Vonatkozik ez a tőkehalmájra is vagy az algákra, érdemes velük kísérletezgeti, mert igazi superfood-ok.

Nekem a rák a kedvencem, de most vegyesen készítettem kagylót, tintahalat, rákot és polipot.

10 perc alatt kész lett: cukormentes paradicsomszószba átforgattam a fagyasztott tengeri húsokat, fokhagymát-, parajdi sót-, borsot-, növényi tejszínt adtam hozzá, majd a tésztával együtt 3-4 percig készre főztem.

A végeredmény most is Isteni, próbáljátok ki 👌

Szénhidrát: Barna rizstészta, paradicsomszósz

Zsír: Növényi tejszín

Fehérje: Tenger gyümölcsei


Aki allergiás annak érdemes kerülnie, hiszen a puhatestűek allergének is lehetnek, de aki eheti annak kifejezetten jó gyulladás csökkentők, sejtregenerálók!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

#tengerihalak #puhatestűek #kollagénpeptidek #vitaminok#ásványianyagok #superfoodok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!