Sajnos nagyon kevés tengeri halat és puhatestűt fogyasztunk mi Magyarok, annak ellenére hogy nagyon egészségesek és táplálóak. Egyrészt a bennük található fehérjék miatt, melynek magas a kollagén tartalma, másrészt a vitamin és ásványi anyag tartalmuk miatt. Nagyon jó cink, réz, mangán, Omega3, jód, B,-D,- és A-vitamin források, melyekből nagyon keveset viszünk be.
Vonatkozik ez a tőkehalmájra is vagy az algákra, érdemes velük kísérletezgeti, mert igazi superfood-ok.
Nekem a rák a kedvencem, de most vegyesen készítettem kagylót, tintahalat, rákot és polipot.
10 perc alatt kész lett: cukormentes paradicsomszószba átforgattam a fagyasztott tengeri húsokat, fokhagymát-, parajdi sót-, borsot-, növényi tejszínt adtam hozzá, majd a tésztával együtt 3-4 percig készre főztem.
A végeredmény most is Isteni, próbáljátok ki
Szénhidrát: Barna rizstészta, paradicsomszósz
Zsír: Növényi tejszín
Fehérje: Tenger gyümölcsei
Aki allergiás annak érdemes kerülnie, hiszen a puhatestűek allergének is lehetnek, de aki eheti annak kifejezetten jó gyulladás csökkentők, sejtregenerálók!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
#tengerihalak #puhatestűek #kollagénpeptidek #vitaminok#ásványianyagok #superfoodok