Apuka – Lánya sikersztori!
Alexandra és Édesapja 3 hónappal ezelőtt jártak Nálam. Mindketten keményen edzettek, egészségügyi kihívásaik nem voltak, de tudni akarták, mi a számukra legmegfelelőbb táplálkozási forma, amivel nem csak ideális külsőt, de egy hosszú egészséges életet is ki tudnak alakítani.
Felmértem tehát idegrendszeri-hormonrendszeri-égetőrendszeri beállítottságukat, valamint egyéni érzékenységeiket, hogy ki tudjam szűrni azokat az élelmiszereket és anti-tápanyagokat az étrendjükből, amik ezeket a folyamatokat zavarják.
A vegetatív idegrendszerünkre az egyik legnagyobb hatással a táplálkozásunk van, hiszen a fehérjékkel-zsírokkal és szénhidrátokkal erősíteni tudjuk mind a szimpatikus-mind a paraszimpatikus oldalunkat. Mindenkinél érdemes ezt figyelembe venni, így az lesz a megfelelő táplálkozási forma, ami a gyengébbik idegrendszeri oldalt erősíti az egyensúly érdekében.
Gézának és Alexandrának is a paraszimpatikus oldala volt erősebb, amit a túlzott és nem megfelelő szénhidrátok fogyasztása tovább erősít Náluk. Ennek megfelelően már tudtam, hogy az étrendjüket fehérjében és zsírban dúsan kell összeállítanom, hiszen ezek erősítik a gyengébbik szimpatikus oldalukat.
Az égetőrendszeri beállítottságuk révén pontosan kimértem mennyi fehérjére, mennyi zsírra és mennyi szénhidrátra van szükségük egy étkezésen belül, amit napi 3x-i étkezésben javasoltam.
A megfelelő alapanyagokat már tudtam egyrészt a típusukból adódóan, másrészt a kimért egyéni érzékenységeikből, harmadrészt pedig a hormonális beállítottságaikból.
Mindenkinek van ugyanis 1 vagy 2 olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, ami genetikailag hajlamos túlműködni. Ezeket ráadásul bizonyos ételek stimulálnak, így nagyon könnyen hormonális hízást okoz az elfogyasztásuk. Géza mellékvese-agyalapi hormontípusú, ami azt jelenti, hogy a vörös húsok, a tej-tejtermékek, a finomított szénhidrátok, a koffein és az alkohol (+ a stressz) az, ami elsősorban nagyon hízlalja Őt, bármennyit is edz mellette. Ezekből fogyasztott is rendszeresen, így bizony testzsír %-a nem volt a legmegfelelőbb.
Alexandra petefészek-agyalapi hormontípusú, így Őt a tej-tejtermékek, a finomított szénhidrátok, a vörös húsok, a csípős ételek és a szója az, ami elsősorban hízlalja. Ha ezekkel az ételekkel a petefészek még inkább túl van stimulálva, akkor nagyon könnyen túltermelheti az ösztrogént. Ennek következtében megvastagszik a méhnyálkahártya, erős menstruációt idézve. Ha a női szervezetben emelkedett az ösztrogén szint és lecsökken a progeszteron is mellé, akkor az oxitocin összehúzza a méhet, fájdalmas görcsös menstruációt okozva.
Mivel a táplálkozásukkal egyensúlyoztuk a vegetatív idegrendszert és levettük a terhelést a hormontermelő mirigyekről, a hormon háztartásuk fokozatosan rendeződött.
3 hónap alatt Alexandrának szinte teljesen elmúltak a görcsei, fogyott -6kg-ot, több lett az energiája és hasnyálmirigy kapacitása helyre állt.
Géza összesen -9 kg-ot fogyott zsírból és zsigeri zsírból, +4%-al emelkedett az izomtömege, lement a hasa és kitűnően érzi magát a bőrében!
Így együttes fogyásuk összesen -15 kg, vitalitásuk mindkettőjüknek 70% fölé emelkedett, miközben egyáltalán nem éheztek.
Élveztem a tanácsadás és a kontroll mérés minden pillanatát, fantasztikus emberek vagytok!
Gratulálok az eredményekhez és maradjatok mindig ilyen vidámak!
Szeretettel:
Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozási tanácsadó
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: