Tóth Boglárka biológus, táplálkozási tanácsadó

Magas sejtvitalitás és energiaszint, megszűnt kajakóma, kiváló emésztés!

“Energia koffein nélkül, jobb közérzet és outfit, mindez éhezés nélkül és abban a tudatban, hogy egészségesebben élek” Laci

Laci megelőzés végett jött el hozzám júliusban, sokat sportol, figyel az egészségére és ezért szeretett volna egy olyan egészségtudatos táplálkozást kialakítani, amivel könnyedén fenn tudja tartani egészségét és ideális testalkatát.

Egészségügyi panaszai nem voltak, viszont sokszor puffadt, energiaszintje változó volt és étkezések után gyakran volt kajakómája.

Miután megcsináltam az anamnézist, kiderült, hogy sejtszintű vitalitása 40% volt, ami azt jelenti, hogy a sejtjei ellátták a feladataikat, de csupán alacsony energiaszinten, úgymond vegetálva. 
Ez nem a test energiaellátottságát jelenti, kihat ugyan a közérzetre, de nem elsődlegesen. 
A sejtszintű vitalitásunk azt mutatja meg, hogy a sejtjeink hány %-ban vannak ellátva energiával, mennyire képesek ellátni a feladataikat, a jelenlegi életmódnak köszönhetően. Ezt elsősorban a táplálkozásunk befolyásolja, de kihatnak rá az alvásbeli szokások, a mozgásbeli szokások, a környezeti hatások, de még gondolataink és érzelmeink is.

Lacinak minden területen kiegyensúlyozott volt az élete, Nála a táplálkozáson kellett csiszolni ahhoz, hogy végül az egyensúlyi állapotot és magas sejtvitalitást elérhessük. Egyrészt megnéztem egyéni érzékenységeit, másrészt táplálkozási és hormontípusát, ami alapján már pontosan tudtam, hogy mi az, ami a szervezetének táplálék és mi anti-tápanyag. 
Ha sok számunkra anti-tápanyagot fogyasztunk, akkor nem csak a sejtműködésünkbe és sejtvitalitásba szólunk bele negatívan, de a hormon háztartásunkba és az emésztésünkbe is.

Hogy kinek mi minősül anti-tápanyagnak, azt fel kell térképezni a hagyományos káros összetevőkön túl (cukor-finomított szénhidrát-alkohol-szója-koffein stb.) a fent említett paraméterek által. 
Ezen túlmenően kiderült, hogy Laci vegetatív idegrendszerének szimpatikus ága gyengébben funkcionál, ezért zsírokkal és fehérjékkel megtámogattuk azt, hogy kiegyensúlyozzuk a vegetatív idegrendszer működését. 
Így napi 3x étkezett 40%-ban fehérjét, 30%-ban zsírt és 30%-ban szénhidrátot, a neki megfelelő alapanyagokból. Mivel Laci fehérje típus lett, így Neki nem jó a „sokszor együnk keveset” elv, mivel hasnyálmirigye kevésbé tolerálja jól a szénhidrátokat és a naponta többszöri inzulin választ.

Ezekkel az arányokkal nem csak az autonóm idegrendszert egyensúlyoztunk, hanem a sejtanyagcserét is, amivel már több energiát volt képes előállítani a sejt a helyes működéshez.

Pár hónap elteltével az energiaszintje annyira megemelkedett, hogy egyáltalán nincs szüksége már kávéra, sokkal jobb lett a közérzete és étkezések után végre nincs kajakómája. 
Sejtszintű vitalitása 75%-ra emelkedett, súlya az ünnepek alatt is csökkent, emésztése tökéletesen helyre állt. Októberben csináltattunk laborvizsgálatokat, ahol minden mért értéke a tökéletes tartományban volt, ráadásul a kontroll mérésen örömmel láttam, hogy vegetatív idegrendszerének szimpatikus ága megerősödött. 
Ezzel Laci elérte a tökéletes egyensúlyi állapotot, ahol a szervezet a legegészségesebben és leghatékonyabban tud működni.

Gratulálok az elért eredményekhez, szívből örülök a sok pozitív változásnak, további sok sikert és egészséget kívánok!! ❤️

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!