Erzsike 4 hónappal ezelőtt jött el hozzám, hogy táplálkozásával megtámogassuk az egészségét, mivel volt egy-két panasza, amin a heti 2 edzés sem javított:
Magas vérnyomás, migrén, allergia, hőhullámok, puffadás, farkas étvágy, pajzsmirigy alulműködés, pár makacs kiló.
Mikor a tanácsadáson elmesélte hogyan is étkezik, mire figyel oda, na az teljesen nem fért össze a táplálkozási és hormon típusával, amit később megállapítottam.
Valakinek az a jó ha sokszor eszik keveset, de Neki nagyon nem, mivel a hasnyálmirigye nem erre a többszöri inzulintermelésre van berendezkedve genetikailag.
Van akinek alacsony a zsír és fehérje igénye, de Neki kifejezetten jótékonyan hatnak a sejtanyagcseréjére és a vegetatív idegrendszerére. E mellett sok olyan alapanyagot fogyasztott, amik sajnos a hormontermelő mirigyeire hatottak negatívan, így a hormonháztartást is negatívan befolyásolták.
Ezzel megteremtett egy olyan egyensúlytalanságot a szervezetében, ami idővel mindenre kihatott.
A vegetatív idegrendszerünkre az egyik legnagyobb hatással a táplálkozásunk van, ami az egész testünket behálózza és minden olyan funkciót vezérel, amit nem tudatosan irányítunk: emésztés-légzés-keringés-kiválasztás stb.
Ezért ez az egyik legfontosabb szempont, amit mindig figyelembe veszünk egy táplálkozás beállításnál.
Megnéztem tehát idegrendszeri,- emésztőrendszeri,- hormonrendszeri beállítottságait, egyéni érzékenységeit, egészségügyi kihívásait és laborértékeit. Csináltam testösszetétel mérést, megnéztem pontos zsír-izom-zsigeri zsír arányait és felmértem életvitelét, majd ennek a sok sok információnak az összességéből állítottam be a táplálkozását teljesen személyre szabottan.
Pajzsmirigy értékeit laborból még nem kontrolláltuk, de az eddigi pozitív változásoknak is nagyon örülünk 😊
Szívből gratulálok a fiatalokat megszégyenítő lelkesedéshez és kitartáshoz, hogy 59 évesen is a mozgást, az egészséget és a táplálkozást választotta, munka mellett is!❤️