Enikő arca születése óta Rosacea-s, ám az étrend hatására KITISZTULT A BŐRE, fogyott és kiegyensúlyozottabb lett.
Enikő férjével Márkkal volt Nálam 3 hónapja, talán emlékeztek is rá, hiszen Ő is sikersztoris volt 2 hete 😊
Mindketten más céllal jöttek, Márknak az emésztésével voltak gondok, Enikőnek pedig a bőrével.
Enci szeretett volna magasabb sejtszintű vitalitást, formálni picit a testalkatán és megoldást találni a bőrproblémáira.
A Rosacea megjelenése jellemző a világos bőrtípusúakra és általában a bőr erek hibás vegetatív beidegzése miatt alakul ki, de összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, hormonproblémákkal és emésztőrendszeri panaszokkal is.
A típus szerinti táplálkozás lényege pedig pont az, hogy hatunk a vegetatív idegrendszerre, a hormonrendszerre és az emésztőrendszerre egyaránt!
Ezáltal tudjuk egyensúlyba hozni a szervezetet, figyelembe véve az egyéni igényeket (kalória, egészségügyi állapot, fizikai aktivitás, ételérzékenységek stb.)
Feltérképeztem Enikő genetikai beállítottságait, ami után pontosan be tudtam állítani táplálkozását annak megfelelően, hogy vegetatív idegrendszerét egyensúlyba hozzuk.
Mivel a szimpatikus idegrendszere erősebben működik a szervezetében (így hajlamos vérnyomás problémákra), tudtam, hogy a gyengébb paraszimpatikus oldalát kell erősítenünk táplálkozással, ami többek között az emésztőrendszert is szabályozza.
Mivel a paraszimaptikus oldalt a szénhidrátok erősítik, így táplálkozását szénhidrát dúsan állítottam össze, a pontos arányainak megfelelően. Ez azt jelentette, hogy egy étkezésen belül 60% szénhidrátot, 25% fehérjét és 15% zsírt írtam elő, természetesen tiszta és Neki megfelelő alapanyagokból. (zöldség-gyümölcs-barna rizs-köles-quinoa-batáta-gluténmentes zab stb.)
Ezzel már erősítettük a paraszimpatikus idegrendszeri működéseket, többek közt az emésztőrendszerét is.
Fontos továbbá kiiktatni azokat az anti-tápanyagokat, amik negatívan hatnak az emésztő csatornára ( glutén, finomított szénhidrátok, magas omega-6 tartalmú ételek, magas fitinsav tartalmú ételek, tejtermékek, sok fruktóz, egyéni érzékenységek stb..)
Hormontermelő mirigyeiről szintén levettük a terhelést azzal, hogy kiiktattam azokat az ételeket is az étrendjéből, amik stimulálták többlet hormontermelésre a petefészkét és a pajzsmirigyét. Ez a 2 hormontermelő mirigye ugyanis túl sok hormont állít elő bizonyos ételek hatására, és hormonálisan megborítják és hízlalják a szervezetét. Ebben benne voltak a finomított szénhidrátok, a tejtermékek, a vörös húsok, koffein, alkohol, szója, méz és a sok fruktóz (gyümölcs cukor).
Az emésztőcsatornát tehát regeneráltuk, a vegetatív idegrendszert és a hormonrendszert egyensúlyoztuk, a sejtszintű vitalitást pedig növeltük a kiiktatott anti-tápanyagok révén.
3 hónap után Enikő testösszetétele tökéletes lett: -2 kg zsír, + 0,5 kg izom, így izomszázaléka magasabb lett a testzsír%-ánál.
Vitalitása 35%-ról 70%-ra, hasnyálmirigy kapacitása pedig 35%-ról a tökéletes tartományba regenerálódott.
Elmondása szerint nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett, az arcbőre szemmel láthatóan kitisztult és örül ideális alakjának😊
Szívből gratulálok a pozitív eredményekhez, Én „csak” az utat mutattam, az eredményt TI értétek el! <3
Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozástudományi szakember
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: