András azért jött el hozzám 4 hónappal ezelőtt, mert szeretett volna úgy életmódot váltani, hogy megoldást találjon kezdődő egészségügyi kihívásaira. Szedte a vitaminokat, próbált odafigyelni a táplálkozására, sportolt is mértékkel, ám a magas vérnyomására egy ideje már gyógyszert is kellett szednie, amit érthető módon el akart hagyni.
Energiaszintjét rendben érezte, ám az állapotfelmérésen kiderült, hogy sejtszintű vitalitása csupán 40% volt, ami azt jelenti, hogy a sejtjei tápanyag hiányosak voltak, ellátták ugyan a feladataikat, de csupán csak vegetáltak.
Hasnyálmirigy kapacitása 30%-on volt, ami az Ő esetében egy leterhelt hasnyálmirigyet mutatott, ami főként az addigi táplálkozásának volt köszönhető.
Sok zöld,- és gyógynövény teát fogyasztott reggelente, otthon cukrot nem használtak, csak szárnyasokat evett, ám napközben becsúsztak olyan nasik és alapanyagok az étrendjébe, amik nagyon nem tettek jót a szervezetének.
Az állapotfelmérésen kiderült, hogy fehérje típus, ami azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerére a zsírok és a fehérjék hatnak jótékonyan, a sejt anyagcseréje pedig gyors, amit a túlzott szénhidrát bevitel csak tovább gyorsít nála.
Így tehát, ha egy étkezésen belül nem a megfelelő arányokban viszi be a fehérjét-zsírt és szénhidrátot, az negatívan hat egyrészt a vegetatív idegrendszerére, a sejt anyagcseréjére és a hasnyálmirigyére egyaránt.
Ezek az arányok nem stimmeltek nála, így a sejtjei nem jutottak elég tápanyaghoz, a hasnyálmirigye pedig leterhelődött. Ha a hasnyálmirigy inzulin termelése nem megfelelő, az könnyen zsírosodást okoz, mivel a többlet inzulin hatására megkezdődik a zsírraktárak feltöltése.
A hasnyálmirigyét leterhelte továbbá nem megfelelő alapanyagok fogyasztásával (csoki, tejtermékek, néha finomított pékáruk) és a naponta akár 4x-i étkezéssel.
Van akinek abszolút jó az ha sokszor eszik keveset
de András táplálkozási típusa és hasnyálmirigye a maximum napi 3x-i étkezést tolerálja csak.
Beállítottam a pontos fehérje-zsír-szénhidrát igényét egy étkezésen belül, kiiktattam azokat az anti-tápanyagokat az étrendjéből, amik negatívan hatottak a sejtvitalitására és a hasnyálmirigyére, majd elmagyaráztam Neki, mik azok az élelmiszerek, amiktől genetikailag hízásra hajlamos.
András pajzsmirigy-agyalapi hormontípusba tartozik, ami azt jelenti, hogy a tejtermékektől, a finomított szénhidrátoktól, a méztől és a koffeintől hízik, mivel ezek az alapanyagok stimulálják túl ezt a 2 hormontermelő mirigyét.
Ha ezek a mirigyek túl vannak stimulálva, akkor többlet hormont termelnek, amitől hormonálisan hízik.
Így elhagyva minden számára nem megfelelő alapanyagot, ügyelve a napi 3x-i étkezésre és a pontos arányaira egy étkezésen belül, hamar jöttek a pozitív változások:
A vegetatív idegrendszere egyensúlyozódott, vérnyomása javult, hasnyálmirigy kapacitása a megfelelő tartományra regenerálódott, sejtszintű vitalitása pedig 70%-ra emelkedett.
Fogyott -8 kg-ot tisztán zsírból és zsigeri zsírból, így testzsír%-a az egészséges tartományba került!
Ma már sokat fut és sportol, tudatosan figyel a táplálkozására és felesége is nagyon büszke Rá az elért eredményei és kitartása miatt!
Szívből gratulálok Én is András és nagyon jó egészséget kívánok!
Szeretettel:
Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozástudományi szakember
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: