Tóth Boglárka biológus, táplálkozási tanácsadó

90%-ra nőtt sejtvitalitás 13 évesen ✔️ Teljesítmény növelés, jobb koncentráció ✔️ Több energia, kevesebb betegség✔️

“Furcsa volt megszokni, hogy a hamburger sült krumpli, milanói, reggeli tejes kakaó helyett barna rizs, kókusztej, sok zöldség, saláta, tengeri herkentyűk és csirke a menü. De megéri, sokkal energikusabb vagyok. Elmúlt a kaja utáni álmosság! Nagyon pörgök a bőrömben. Köszönet Boginak!!!”

Botond 12 évesen jött el hozzám Édesapjával azzal a szándékkal, hogy növeljék sportbéli teljesítő képességét és vitalitását, mivel versenyszerűen dzsúdózik. 
Heti 18 óra edzése van az iskola mellett, nagyon fontos neki a sport és már ilyen fiatalon tisztában volt azzal, hogy ha nem figyel kellően oda a táplálkozására, akkor sem mentálisan sem fizikálisan nem fogja tudni a legtöbbet kihozni magából.☝️

Hihetetlen, de 12 évesen ilyen egészség és céltudatos, vannak álmai, amik mellett szívvel lélekkel kitart, még akkor is, ha a körülötte lévők nem így tesznek! 
Persze ehhez kell a jó szülői minta és a támogatás is, de elsősorban Ő és az elszántsága. ❤️💪

A tanácsadáson felmértem tehát idegrendszeri-emésztőrendszeri és hormonális beállítottságát, hogy tudjam hogyan is működik a szervezete, mik az igényei és milyen irányvonalat kövessünk az étrendjével. 
Egy fejlődő szervezetnek mások az igényei, drasztikus és szélsőséges dolgokat nem érdemes követni, viszont ilyen idősen már kirajzolódik az ember táplálkozási típusa, amire érdemes építeni.

Botond „szénhidrát típus”, tehát neki a többszöri kevés étkezés az ideális, javarészt jó minőségű szénhidrátokból, kevesebb fehérjével és még kevesebb zsírral. 
Fontos, hogy csak a sport miatt nincs szüksége többlet fehérje bevitelre, mert sejtszinten nem tudja kellően hasznosítani, így energiája sem abból fog származni elsősorban. 
Ahhoz, hogy sok energiánk legyen és jobban tudjunk teljesíteni, elsősorban a sejtszintű hasznosulást kell figyelembe venni, aszerint táplálkozni és az anti-tápanyagokat kiiktatni.

Fontos megértetnünk (pláne egy gyerekkel), hogy bizonyos alapanyagok miért vannak negatív hatással a szervezetünkre, akár azért mert egészségtelenek (pl cukrok-finomított szénhidrátok), vagy azért mert hormontípusunk miatt nem jó nekünk. 
Botond mindent elsőre megértett és elfogadott, így sokkal könnyebb volt az átállás az új étrendre.

Fontos továbbá, hogy a sportot érdemes összhangba hozni az alvás és az étkezés ritmusával, hiszen ezek szorosan összefüggnek és sokat tud rontani a teljesítményen, ha nem jól időzítünk☝️

Minden szempontot figyelembe véve Botond az első perctől kezdve betartott mindent, otthon gyártották a cukormentes lekvárokat, sütötték a kenyeret és a hajdinás palacsintát, lecseréltek minden alapanyagot, sőt Boti szívesen főz is magára ha arról van szó! 😮😍

Röpke pár hónap elteltével Boti jobban tudott koncentrálni a suliban, nőtt sportbéli teljesítménye, sokkal több lett az energiája és sejtszintű vitalitása 90%-ra emelkedett. ✔️
Azóta az ifi juniorokkal, a 2-3 évvel idősebbekkel edz, volt 10 versenyen és az elmúlt 1 évben szinte alig volt beteg, a korábbi évi 4-5-höz képest. ✔️
A szigetet 27 perc alatt futotta, most 23 perc alatt, és plusz 4 kg-ot szedett magára elsősorban izomból 💪👌

Mérhetetlenül büszke vagyok Rád is és az Apukádra is, nagyon nagyon sokra fogod még vinni az életben drága Botond!

Gratuláljunk Botinak egy megosztással, bíztassuk tovább a kitartó munkájában és legyen példa sok sok gyerek és szülő számára, hogy igen is megéri váltani a péksütikről!!🙃

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!